Укрзалізниця озвучила, що потрібно мати для подорожей після 21 жовтня
14:27 13.10.2021
335

З 21 жовтня в поїздах міжобласного сполучення провідники під час посадки будуть перевіряти, чи є у пасажирів сертифікат про вакцинацію. Про це під час брифінгу розповів керівник пасажирського напрямку Укрзалізниці Олександр Перцовський.

“Як саме буде працювати механіка після 21 жовтня. При посадці на потяг кожен провідник перевіряє квиток та паспорт. До цього додасться ще перевірка відповідного документа, з того переліку, який зазначений в постанові... Сертифікат (про вакцинацію — ред.) може бути як паперовий, так і пред’явлений в “Дії”, — розповів Перцовський.

Тобто, за його словами, усі засоби - і паперові, і електронні - будуть прийматися.

“Якщо в пасажира цього сертифікату немає, то достатньо мати підтвердження проходження ПЛР-тесту, або експрес-тест”, — додав Перцовський.

Перцовський зазначив, що "Укрзалізниця" планує розгорнути на вокзалах лабораторії, що будуть надавати послуги тестування за "доступною ціною". Він також повідомив, що залізниця звернеться до МВС з проханням забезпечити контроль за дотриманням нових карантинних обмежень.

Перцовський наголосив, що ті люди, які вже придбали квитки ще встигають до 21 жовтня пройти тестування на коронавірус, або ж в разі відмови від поїздки можуть здати квитки "Укрзалізниці" і отримати відшкодування. 

Дітям до 18 років не потрібно мати документи про вакцинацію, або тестування. Ті ж, хто має протипоказання до щеплення, може зробити ПЛР-тест, або експрес-тест.

Перцевський також повідомив, що вразі відсутності необхідних документів щодо вакцинації чи тестування провідники можуть не допустити пасажира у поїзд. 

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також