ВООЗ рекомендувала скасувати або послабити обмеження на міжнародні поїздки через їхню неефективність
20:02 20.01.2022
438

Комітет Всесвітньої організації охорони здоров'я (ВООЗ) з надзвичайної ситуації, до якого входять 18 експертів та 12 радників, випустив нові рекомендації з пропозицією скасувати або послабити обмеження на міжнародні поїздки.

"Недієвість обмежень, запроваджених після виявлення "омікрону", демонструє неефективність таких заходів", - наголосили у ВООЗ. При цьому вони продовжують «сприяти економічному та соціальному стресу, який переживає країна».

У ВООЗ також заявили, що вимоги до пасажирів носити маски, проходити тестування, вакцинуватися та ізолюватися після прибуття в іншу країну «мають бути засновані на оцінці ризику» і не створювати «фінансового навантаження» для подорожуючих.

Через несправедливий розподіл вакцин проти коронавірусу комітет ВООЗ також рекомендував при міжнародних поїздках «не вимагати доказів вакцинації» як «єдиний засіб або умову» для в'їзду в країну. Крім того, комітет виступив за визнання країнами всіх вакцин, схвалених ВООЗ для екстреного застосування, зокрема й «в контексті міжнародних поїздок».

Автор: Анна Бурлака
Читайте також