Хто і як може викликати мобільну бригаду з вакцинації від COVID-19?
18:03 27.01.2022
261

Мобільні бригади працюють там, де доступ до стаціонарних пунктів щеплень є ускладненим або неможливим. Також вони вакцинують громадян, які через стан здоров’я не можуть самостійно пересуватися, організовані колективи з-понад 100 охочими вакцинуватися та окремі професійні групи, як-от медиків, освітян, соціальних працівників чи військових, працівників структур державної безпеки.

 Як можна викликати мобільну бригаду додому?

Якщо ви чи ваша близька людина не можете самостійно пересуватися, ви можете залишити заявку на приїзд мобільної бригади додому за телефоном контакт-центру МОЗ 0 800 60 20 19 чи через вашого сімейного лікаря.

Вашу заявку зареєструють та, коли складуть графік виїздів мобільних бригад, вам зателефонують та повідомлять дату та час її приїзду.

Регіональні координатори з вакцинації складають графіки виїздів мобільних бригад так, щоб за один виїзд вони могли вакцинувати декілька маломобільних осіб. Тому вам, можливо, треба буде почекати її приїзду декілька тижнів, коли збереться достатня кількість охочих вакцинуватися вдома у вашому районі чи населеному пункті.

Як записати свій робочий колектив на щеплення мобільною бригадою?

  •  Якщо ви працівник сфери охорони здоров’я, освіти, соціальної сфери, військовий, працівник державних органів влади чи структур безпеки, зверніться до вашого роботодавця, щоб він сконтактував із регіональним координатором і вас вакцинували за місцем роботи. Або подзвоніть на гарячу лінію МОЗ і вас зорієнтують, до кого можна звернутися у вашому регіоні.
  •  Якщо ви працюєте в іншій сфері, спочатку треба визначити відповідального за підготовку та організацію процесу вакцинації, який складе поіменні списки працівників, охочих вакцинуватися. Таких людей має бути не менше 100. Коли підійде час вакцинації колективу, відповідальна особа зателефонує та повідомить усю необхідну інформацію для підготовки та проведення щеплень.

 Якою вакциною щеплять мобільні бригади?

Для вакцинації окремих маломобільних громадян із дотриманням усіх правил безпеки можна використовувати лише вакцини в однодозних флаконах. В Україні такою вакциною є CoronaVac від Sinovac Biotech. Це інактивована вакцина. 💉

 Так само цю вакцину можна використовувати і для бустерної дози.

Якщо мобільні бригади щеплять групу людей, наприклад у будинку для літніх людей або організовані колективи, то вони можуть використовувати будь-яку наявну в них антиковідну вакцину.

Автор: Марія Петренко
Читайте також