Степанов заявив про вихід України з третьої хвилі COVID
15:30 07.05.2021
259

Міністр охорони здоров'я Максим Степанов констатував вихід України з третьої хвилі пандемії. На своїй сторінці в Facebook він написав, що від завтра не залишиться жодного "червоного регіону".

"Тільки нам і Богу відомо, як ми зуміли втримати ситуацію під контролем. За кожне життя боролися, як на війні. За що величезна шана й подяка нашим медикам", - написав він.

За його словами, завтра з червоної зони виведуть останню область - Сумську.

"Сьогодні відбудеться засідання комісії ТЕБ та НС і вже завтра виведемо Сумську область.Це були надзвичайно складні 2 місяці. Тільки нам і Богу відомо, як ми зуміли втримати ситуацію під контролем. За кожне життя боролися, як на війні", - сказав голова МОЗ.

Раніше РБК-Україна писало, що МОЗ готує подання про виведення Сумської області з "червоної" зони. Це останній регіон, який знаходиться в зоні з жорстким карантином.

Відзначимо, за словами головного санлікаря Віктора Ляшка, в Україні з початку третьої хвилі COVID в "червону" зону потрапили 14 областей і Київ. В середньому регіони перебували в умовах жорсткого карантину 37 днів.

"Зараз надзвичайно важливо не розслаблятися, а продовжувати дотримуватися протиепідемічних правил на вихідних. Ми всі з дитинства звикли, що травневі свята – це пікніки, великі компанії друзів і родичів і шашлики на природі. Сам так люблю. Але жодні «шашлики» не вартують життя і здоров’я. Тому побережіть себе, адже вірус тільки й чекає, коли ви знімете маску", - резюмував Степанов.

 

Читайте також