Осінні канікули можуть продовжити до 4 тижнів
21:00 14.10.2021
258

Міністерство охорони здоров'я та Міністерство освіти можуть прийняти рішення про продовження осінніх канікул до 3-4 тижнів. Це пов'язано з епідеміологічною ситуацією через коронавірус.

Про це в етері Українського радіо заявив головний санітарний лікар Ігор Кузін.

"Скоріш за все вони будуть трошки продовжені. Але ми не вважаємо, що вони будуть доволі тривалими. Зазвичай вони тривають впродовж двох тижнів, ми зараз дискутуємо про термін 3-4 тижні", - заявив Кузін.

За його словами, на стаціонарному лікуванні через коронавірус знаходиться 607 дітей – це 21% від кількості ліжок для хворих COVID-19, які були виділені на педіатричному напрямку.

"Діти більш активно залучаються в епідемічний процес, велика кількість класів зачиняється через випадок коронавірусу у дитини або вчителя. Весь клас вважається контактним і він зачиняється на "умовний" карантин", – підкреслив головний санітарний лікар.

Нагадаємо, глава МОЗ Віктор Ляшко заявив, що канікули в українських навчальних закладах можуть розпочатися на тиждень раніше – 18 жовтня замість 25. Таке рішення пов'язано зі зростанням кількості хворих на ковід.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також