Україна повертає 18 тис. кв. км землі в економіку завдяки успішному розмінуванню, заявляє Прем'єр-міністр Шмигаль
17:15 04.03.2024
268

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль на пресконференції повідомив про значний прогрес у сфері розмінування, завдяки якому за останній рік вдалося інтегрувати назад у економіку 18 тисяч квадратних кілометрів земель. Це стало можливим завдяки зусиллям ДСНС, військових та гуманітарних організацій з розмінування.

Загальна площа земель, забруднених мінами та нерозірваними боєприпасами, зменшилася з 174 тисяч квадратних кілометрів минулого року до 156 тисяч квадратних кілометрів на сьогодні. Різниця в площі, що склала 18 тисяч квадратних кілометрів, була успішно очищена від вибухонебезпечних предметів і повернута до використання в економіці країни.

Шмигаль також зазначив, що зараз в країні створено всю необхідну інфраструктуру для проведення гуманітарного розмінування, кількість організацій, які займаються цією важливою роботою, зросла з 26 до 29 за останній місяць. Додатково, 48 потенційних нових операторів проходять процес сертифікації, щоб долучитися до зусиль з розмінування та відновлення країни.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також