Ілон Маск планує візит до Китаю та зустріч із прем'єр-міністром Лі Цянем
09:49 01.04.2023
252

Генеральний директор компаній Tesla, SpaceX та Twitter Ілон Маск планує у квітні відвідати Китай і зустрітися з китайським прем'єр-міністром Лі Цянем, повідомляє Reuters.

Візит Маска стане його першим візитом до Китаю після пандемії COVID-19 і після того, як Сі Цзіньпін отримав третій термін на посаді керівника КНР. До того, як Лі став прем'єр-міністром у березні, він обіймав посаду секретаря партії Шанхаю, де керував будівництвом і відкриттям заводу Tesla.

Востаннє Маск відвідував Китай на початку 2020 року, коли він сколихнув інтернет, танцюючи на сцені під час заходу на шанхайському заводі. Але він продовжує виступати з віртуальними промовами на таких форумах, як Всесвітня інтернет-конференція в Китаї.

Лі та Маск зустрічалися раніше, на відкритті заводу в Шанхаї у 2019 році. У 2020 році вони взяли участь в онлайн-зустрічі, де Маск подякував тодішньому секретарю партії Шанхаю за підтримку роботи заводу під час спалаху пандемії, згідно з повідомленнями місцевих ЗМІ.

Запланований візит Маска також відбувається в той час, коли Китай намагається залучити більше іноземних інвестицій, щоб допомогти підтримати економіку, яка постраждала від трирічних обмежень, пов'язаних з COVID.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також