Ілон Маск анонсував розробку андроїда Tesla Bot
13:21 20.08.2021
255

Про те, що компанія Tesla планує до 2022 року представити прототип робота-гуманоїда Tesla Bot, Ілон Маск повідомив в ході виступу на Дні штучного інтелекту Tesla, пише CNBC.

За словами мільярдера, Tesla Bot виконуватиме роботу, пов'язану з нейронними мережами і новим суперкомп'ютером Dojo.

«Якщо подивитися на наші автомобілі, можна зрозуміти, що Tesla, можливо, найбільша в світі компанія в сфері робототехніки. Адже наші машини нагадують розумних роботів на колесах », - сказав Маск.

Бізнесмен зазначив, що є сенс втілити технологічні потужності компанії - процесор, званий в Tesla «повністю автономним комп'ютером», або FSDC (Full Self-Driving Computer), Dojo і нейронні мережі, які «розпізнають світ і розуміють, як орієнтуватися в ньому», - в робот-гуманоїд.

Андроїд під кодовою назвою «Оптимус» буде функціонувати на тих же чіпах і датчиках, які електромобілі Tesla використовують для безпілотного водіння. Висота робота складе близько 173 см, вага - 57 кг. Голову його оснастять екраном для відображення корисної інформації. Робот зможе бігати зі швидкістю 8 км / год, за зір відповідатимуть камери для самоврядних автомобілів Tesla. Маск підкреслив, що андроїда спроектують таким чином, щоб люди могли втекти від нього або дати відсіч у разі фізичного контакту.


Бізнесмен повідомив, що «доброзичливий» робот покликаний «усунути небезпечні, одноманітні і нудні завдання» і виконувати роботу, яку найменше люблять робити люди.

«Він повинен бути в змозі сходити в магазин і купити мені їжу», - пояснив Маск.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також