Українців через свята чекає новий курс долара
10:30 28.12.2020
262

В Україні курс долара в найближчий тиждень буде повністю залежати від позиції Національного банку. Через компенсації ПДВ у бізнесу з'явилася велика кількість гривні, вони скуповують американську валюту і тим самим збільшують попит і штовхають ціни вгору.

В Україні курс долара найближчим часом буде коливатися біля позначки в 28,4 грн / $, розповідає більшість опитаних аналітиків. Гривня виявилася під тиском: Національний банк не виходив на торги для того, щоб знизити вартість долара.

"Пройшли переговори України з МВФ в онлайн-форматі, в ході яких було проведено аудит виконання умов Фонду. Очна зустріч відбудеться в січні після новорічних свят. Тоді ж стануть відомі і терміни отримання Україною обіцяного траншу в 1,5 млрд доларів", - відзначає аналітик RoboForex Андрій Гойл.

 

Кабмін цього року залучив фінансові ресурси з найрізноманітніших джерел, довелося навіть брати кредит на 6 місяців у Deutsche Bank в сумі 350 млн доларів. Все це викликає занепокоєння в інвесторів. Експортерам почали відшкодовувати ПДВ, що істотно знизить наступного тижня пропозиція валюти. При цьому варто відзначити, що попит імпортерів також йде на спад, створюючи додатковий тиск на гривню. Тепер курс національної валюти буде повністю залежати від НБУ.

З таким прогнозом також погоджується аналітик "Альпарі" Максим Пархоменко. "Наступного тижня нас чекають довгі вихідні, через які попит стане низькиим, як і активність на міжбанку. Через це курс буде на поточних", - прогнозує експерт.

Джерело: Обозреватель

Автор: Маргарита Грабова
Читайте також