Найпоширеніші способи виманювання грошей: експерти розповіли, як боротися з шахраями
14:02 27.12.2020
294

Напередодні новорічних свят в Україні активізувалися шахраї. Представники національного банку розповіли про найпоширеніший спосіб виманювання грошей та закликали українців не довіряти фейковим сайтам.

Жертва заходить на такий сайт, Який виглядає майже як звичайний, вводити реквізити і підтверджує операцію SMS-кодом. Шахрай же підміняє номер картки одержувача на свій і навіть може додати зайвий нуль до суми переказу, повідомила пресслужба НБУ.

Фактично жертва власноруч переводить свої гроші аферистам. Перевірити такий сайт можна наступним чином: Зловмисник часто розміщують рекламу «Платежі без комісії», тим самим привертають увагу наївних людей.

У відомстві зауважили, що подібні онлайн сторінки можна перевірити на сервісі кіберполіції - Stop Fraud. Окрім того, фахівці радять користуватися сайтами, адрес яких містить https: // і значок «Замок», значки захисту онлайн-покупок від платіжних систем - Verified by Visa і Mastercard Secure card. Також громадянам радять  здійснювати перекази через інтернет-банкінг вашого банку.

Джерело: ukrrudprom

Читайте також