Друга бустерна доза від Covid-19: можливість введення в Україні
10:00 05.09.2022
279

Головний санлікар Ігор Кузін у інтерв’ю інформаційному агентству «Укрінформу» повідомив, що другий бустер вакцини від COVID-19 для всіх українців можуть рекомендувати до середини вересня. 

Причиною цього є те, що поступово в Україні фіксується зростання захворюваності на COVID-19. Водночас медична система під час військових дій зазнала суттєвих втрат. Також  через низький рівень планових вакцинацій існують ризики поширення інших інфекційних хвороб, особливо це стосується дітей.

Зокрема за минулий тиждень COVID-19 діагностували у 11,5 тисяч людей (за тиждень перед цим хворобу виявили у 9,1 тисяч людей). Також зростає кількість госпіталізацій (близько 3,1 тисячі пацієнтів порівняно з 2,6 тисячами на позаминулому тижні).

Наразі однією дозою щепилися майже 52% дорослого населення, двома дозами – 49,3%, а перший бустер отримали 6,3% українців.

Вакцинують трьома вакцинами: Coronavac, Pfizer та Janssen (однодозна вакцина від Johnson & Johnson). Зокрема, Pfizer має нову формулу вакцини: попередня була дороговартісною у транспортуванні і мала зберігатися при -70°C, а також її треба було розводити розчинником.

Автор: Богдана Валігура
Читайте також