Дітей з семи населених пунктів Донецької області будуть примусово евакуювати
18:32 01.06.2023
252

Семеро населених пунктів Донецької області починають примусову евакуацію дітей, загальна кількість яких перевищує 230 осіб.

Ця інформація міститься в офіційному заяві Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Сьогодні відбулося засідання Координаційного штабу з питань проведення обов'язкової евакуації населення в умовах воєнного стану, яке очолила віцепрем'єр-міністр Ірина Верещук.

"Члени Коордштабу одностайно підтримали рішення Донецької ОВА про оголошення обов'язкової евакуації 239 дітей з семи населених пунктів Донецької області, де безпекова ситуація є критичною", - повідомили у Міністерстві реінтеграції.

Відповідно до прийнятого рішення, примусова евакуація дітей буде здійснена в таких місцях:

  • місто Залізне,
  • селища Нью-Йорк і Північне,
  • села Костянтинівка, Іванопілля, Миколаївка та Подільське.

За даними міністерства, евакуйовані діти будуть супроводжуватися одним з батьків або законним представником, а їм забезпечать безкоштовне притулок, соціальні гарантії, гуманітарну допомогу та психологічну підтримку.

"Мінреінтеграція знову закликає не пренебрігати своєю безпекою, особливо коли йдеться про дітей, і негайно евакуюватися до більш безпечних регіонів", - додали в міністерстві.

Щодо питань евакуації з Донецької області, громадяни можуть звертатись до місцевих владних структур або за телефоном: (098) 890-33-18.

Також, хто бажає евакуюватися, може повідомити про це на гарячу лінію Міністерства реінтеграції за номером 15-48 або зв'язатися з ними через месенджер за номером (096) 078-84-33.

Примусова евакуація в зонах бойових дій Починаючи з квітня цього року, в Україні здійснюється примусова евакуація дітей з 21 населеного пункту Донецької області, де безпекова ситуація залишається дуже складною.

У Донецькій області працює 5 екіпажів поліції "Білі янголи", які забезпечують безпечне вивезення дітей на броньованих автомобілях.

Незважаючи на зусилля влади зберегти життя дітей і вивезти їх в безпечні регіони України, деякі батьки відмовляються покидати область і навіть переховують своїх дітей.

Ми вже повідомляли, що наприкінці березня правоохоронці намагалися переконати жінку з 5-місячним немовлям евакуюватися з Авдіївки, але вона рішуче відмовилась від допомоги. Наступного дня російські військові здійснили черговий обстріл міста, внаслідок чого дитина була поранена та загинула.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також