Уряд прийняв рішення про перевірку усіх укриттів по всій Україні
18:20 01.06.2023
258

Під час засідання Кабінету міністрів було прийнято рішення про проведення перевірки всіх укриттів у країні, зокрема в Києві, щодо доступу до них під час повітряної тривоги у будь-який час доби. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль у своєму Telegram-каналі.

Сьогодні, коли Україна та весь світ відзначають День захисту дітей, Шмигаль наголосив, що вночі в Києві сталася трагедія, де 9-річну дівчинку та двох дорослих людей вбили росіяни.

Прем'єр-міністр висловив щирі співчуття родинам та близьким потерпілих, додаючи, що під час цього нападу сталася неприпустима ситуація, коли люди не змогли потрапити до укриття. З цієї причини на засіданні Уряду було ухвалено протокольне рішення щодо перевірки роботи всіх укриттів в Україні, зокрема в Києві. Вимога полягає в тому, щоб ці укриття були доступні для всіх людей у будь-який час доби під час повітряної тривоги.

Крім того, Прем'єр-міністр зазначив, що будуть внесені зміни до законодавства з метою посилення кримінальної відповідальності для осіб, які своєю недбалістю ставлять дітей та дорослих під загрозу смертельної небезпеки. Покарання за такі вчинки буде суворим, щоб запобігти повторенню подібних жахливих випадків.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також