Понад 30 дітей втратили кінцівки через війну в Україні, повідомляє МОЗ
20:04 01.06.2023
257

Внаслідок війни в Україні, наразі 31 дитині було здійснено ампутацію кінцівок. Про це повідомив Сергій Дубров, перший заступник міністра охорони здоров'я, в інтерв'ю журналісту УНН.

"У нас наразі 31 дитина з ампутацією кінцівок внаслідок війни. Це стосується як верхніх, так і нижніх кінцівок. Протезування належить до компетенції Міністерства соціальної політики. Міністерство охорони здоров'я надає медичну допомогу та реабілітацію. Щодо дітей, то в країнах Європи та США проблем з отриманням протезів немає. Вони досить швидко приступають до протезування", - розповів Дубров.

Він також підкреслив, що необхідно розуміти, що дитина зростає, і через певний період часу потребує заміни протезів.

Дарʼя Герасимчук, уповноважена Президента України з прав дитини та дитячої реабілітації, повідомила, що серед 992 поранених дітей, 3% зазнали ампутації окремих частин тіла.

"З усіх дітей, які були поранені, 3% - це ті діти, які пройшли ампутацію. Проте не всім з них ампутовано ноги або руки. Деякі діти мають ампутацію окремих пальців, і в таких випадках протезування не є необхідним", - зазначила Герасимчук.

Крім того, Сергій Дубров повідомив, що понад 14 тисяч дітей пройшли цикли фізичної реабілітації з початку поточного року.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також