Данія допоможе у відбудові України – Шмигаль
20:00 02.05.2022
252

Прем’єр-міністр Денис Шмигаль обговорив з главою МЗС Королівства Данія Єппе Кофодом данську участь у відбудову України.

Про це глава уряду повідомив у Телеграмі за результатами зустрічі Кофодом у Києві, передає Укрінформ.

«Подякував за рішення взяти участь у відбудові міста Миколаїв разом з іншими міжнародними партнерами. Також уже найближчими днями, як обіцяла прем’єр-міністерка Метте Фредеріксен, в Україну надійде обладнання й техніка, що допоможе у відновленні звільнених міст», - написав Шмигаль.

Він також обговорив з міністром закордонних справ Данії питання постачання військової техніки, посилення санкцій проти росії та відмову від російських енергоносіїв. Шмигаль порушив питання диверсифікації джерел постачання газу. Він звернувся із пропозицією розглянути можливість постачання в Україну сировин, необхідних для аграріїв, і нафтопродуктів, оскільки ворог цілеспрямовано намагається зірвати посівну й спричинити дефіцит пального.

«Подякував Данії за потужну політичну й фінансову підтримку. Розраховуємо й на підтримку України в набутті статусу кандидата на членство в ЄС і схвальне рішення Єврокомісії щодо призупинення на рік імпортних мит на весь український експорт», - підкреслив Прем'єр.

Як повідомлялося, 2 травня міністр закордонних справ Данії Єппе Кофод перебуває у Києві. Він вже провів зустріч із Президентом Володимиром Зеленським, під час якої глава держави запевнив в тому, що Україна цінує підтримку Данії у цей нелегкий час.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також