Через фейки про коронавірус YouTube видалив ролики президента Бразилії
18:30 22.07.2021
255

YouTube видалив з каналу президента Бразилії Жаїра Болсонару відео за поширення дезінформації про спалах коронавірусу. Про це пише The Guardian.

Зокрема політик намагався популяризувати бездоказові методи лікування від захворювання та заявляв, що носіння масок – неефективне.

Останньою крапкою стало відео з поширенням дезінформації про спалах коронавірусу. Пресслужба YouTube повідомила, що рішення ухвалили після ретельної перевірки та без урахування очолюваної політиком посади.

«Наші правила не дозволяють контент, в якому йдеться, що гідроксихлорохін і /або івермектин ефективні для лікування або профілактики COVID-19; в якому йдеться, що є ліки від хвороби, або що маски не допомагають запобігти поширенню вірусу», - заявили у компанії.

В Офісі Болсонару поки що не прокоментували новину.

На каналі Болсонаро у YouTube щотижня викладаються його виступи, де він відповідає на запитання глядачів й критикує своїх опонентів.

У ході цих виступів він регулярно висловлює свої сумніви щодо тяжкості захворювання на коронавірусу, заявляє про безглуздість обмежувальних заходів та «дива», які роблять вищеназвані препарати, такі як гідроксихлорохін.

Своїми діями політик ставив під сумнів необхідність вакцинації та носіння масок. Громадяни почали виходити на протести з вимогою звільнити чинного президента Бразилії.

Минулого року соціальні мережі Twitter та Facebook також видалили ролики Болсонару, в яких стверджувалося, що гідроксихлорохін та/або івермектин – начебто ефективні для лікування або профілактики Covid-19.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також