Понад 86 тисяч українців звернулися за допомогою за програмою "єВідновлення" для ремонту та відновлення житла
12:30 25.04.2024
271

Понад 86 тисяч українців звернулися за допомогою в рамках державної програми "єВідновлення" для проведення поточних та капітальних ремонтів, повідомляє Міністерство розвитку громад, територій та інфраструктури України.

Ця програма, що компенсує витрати на відновлення пошкодженого чи зруйнованого житла, діє майже рік і вже затвердила виплати для більше ніж 65 тисяч українців. З них 52,4 тисячі заявників отримали кошти на суму 5,6 млрд грн.

Також майже 13 тисяч осіб подали заявки на житлові сертифікати для придбання нового житла на заміну повністю знищеному, на загальну суму 10,1 млрд грн. З них 2402 заявники вже використали ці сертифікати для придбання житла.

Більшість нових квартир куплено в Київській області та місті Київ. Нерухомість також користується попитом у Харківській, Миколаївській та Чернігівській областях, із загальною вартістю придбаного житла майже 5 млрд грн.

За даними Міністерства, найбільше заяв на компенсації за пошкоджене та зруйноване житло надійшло з Харківської, Київської, Донецької та Миколаївської областей.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також