USAID запускає програму USAID Harvest для підтримки українського аграрного сектора з бюджетом понад 250 мільйонів доларів
21:29 03.05.2024
260

Агентство США з міжнародного розвитку (USAID) започаткувало нову програму USAID Harvest, спрямовану на підтримку українських виробників зерна та олійних культур для розширення їхнього експорту. У межах цієї ініціативи планується вкласти понад 250 мільйонів доларів у розвиток та розширення аграрного сектору. Про це повідомляє Міністерство аграрної політики України.

Заступник міністра аграрної політики та продовольства України Денис Башлик відзначив, що програма USAID Harvest спрямована на інвестиції в майбутнє українського аграрного сектору, а підтримка буде зосереджена на малих виробниках зерна та олійних культур для розширення їхніх експортних ринків. Він також подякував американським колегам за їхню постійну підтримку.

Заступниця адміністратора USAID Ізобель Коулман зазначила, що агентство зосереджує свої зусилля на майбутніх потребах українського сільського господарства та буде сприяти диверсифікації експорту й виробництву продуктів із більшою доданою вартістю.

Коулман додала, що USAID Harvest має на меті збільшити аграрний експорт України на 1,5 мільярда доларів та залучити додаткові 500 мільйонів доларів приватних інвестицій.

Очікується, що український аграрний експорт зросте на 15% у 2024 році. Квітень вже став рекордним місяцем для експорту з моменту початку повномасштабного вторгнення Росії, що допоможе Україні в її економічному відновленні.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також