Шмигаль: В Україні засіяно 7,2 млн гектарів ярих культур
19:08 03.05.2024
255

В Україні вже засіяно 7,2 млн гектарів ярих культур із запланованих 13,5 млн гектарів, як повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль за підсумками урядового засідання у п'ятницю.

Шмигаль підкреслив, що аграрний сектор залишається одним із ключових елементів економічної стабільності країни. Україна успішно проводить уже третю посівну під час повномасштабної війни, і засіяні 7,2 млн гектарів забезпечать внутрішні потреби та підтримають експортний потенціал.

Прем'єр-міністр також зазначив, що в квітні Україна експортувала понад 13 млн тонн товарів, що перевищує довоєнні показники.

Крім покращення логістики, уряд підтримує сільгоспвиробників, відстрочуючи повернення боргів для тих господарств, чиї землі перебувають під окупацією або в зоні бойових дій. Через Державний аграрний реєстр доступні субсидії для обробки землі на деокупованих територіях. Також аграрії можуть отримати компенсацію до 25% вартості придбаної сільгосптехніки українського виробництва та до 80% вартості робіт з розмінування, додав Шмигаль.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також