ЗМІ за два тижні встановили понад тисячу імен вбитих в Україні окупантів
19:23 26.05.2023
254

російські журналісти знайшли понад тисячу нових імен окупантів, яких ліквідували в Україні протягом двох тижнів.

За повідомленням російської служби ВВС, за допомогою відкритих джерел вдалося зібрати 1361 ім'я загиблого російського солдата, що брав участь у бойових діях проти України. Загальна кількість ліквідованих окупантів становить 24 005 осіб.

Журналісти вважають, що це число є щонайменше вдвічі менше, ніж реальна кількість втрат Росії у війні проти України.

"Ми прийшли до таких висновків, вивчаючи ситуацію на цвинтарях понад 65 російських населених пунктів протягом останніх 15 місяців. Тому, за найбільш консервативною оцінкою, загалом під час вторгнення росія могла втратити 48 тисяч людей", - зазначається у повідомленні.

Враховуючи поранених, загальні втрати росіян можуть становити принаймні 216 тисяч осіб, повідомляє ВВС.

У списку також зазначається велика кількість ув'язнених (4315) і мобілізованих (2293), яких російське військове командування відправляє на передову.

Втрати росії у війні проти України Важливо відмітити, що дані журналістів значно відрізняються від офіційних даних, які оприлюднює Генеральний штаб Збройних Сил України.

За інформацією військового командування України, у війні проти нашої країни було знищено 205 720 російських солдатів. Лише протягом останньої доби, 25 травня, українські військові нейтралізували 460 ворожих бойовиків.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також