Діти, яких батьки приховують від евакуації: скільки залишилося маленьких мешканців в Бахмуті та Авдіївці
18:27 26.05.2023
255

Українські батьки продовжують залишати своїх дітей в районах активних бойових дій Донецької області, незважаючи на примусову евакуацію і приховування їх від правоохоронних органів. Цю інформацію оголосив Олександр Вдовенко, начальник відділу з питань взаємодії з правоохоронними органами департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи, під час пресконференції Донецької обласної адміністрації.

За словами Вдовенка, наразі в районах бойових дій Донецької області залишається вісім дітей, які ще не були евакуйовані. Цифра включає четверо дітей у місті Бахмут, одну дитину у Авдіївці (дитина приховується батьками), двоє дітей у Красногорівці та одну дитину у селищі Керамік, де батьки категорично відмовляються від евакуації.

Офіційно примусова евакуація охопила 21 населений пункт у регіоні. За даними Вдовенка, протягом цієї операції було евакуйовано 128 дітей з населених пунктів Донецької області.

"На жаль, обстріли з боку окупантів стають все частішими. Ми щодня отримуємо повідомлення про поранених та загиблих серед цивільного населення. Тому ми закликаємо вас не ризикувати своїм життям та життями своїх дітей. Евакуація є єдиним способом зберегти життя", - підкреслив Вдовенко.

Зазначимо, що примусова евакуація дітей із районів активних бойових дій в Донецькій області триває з квітня цього року. Для забезпечення безпечного вивезення дітей на броньованих автомобілях було задіяно 5 екіпажів поліції "Білі янголи".

Незважаючи на всі зусилля влади, є батьки, які відмовляються покинути зону конфлікту та навіть переховують своїх дітей. Раніше ми повідомляли про випадок, коли жінка з 5-місячною дитиною відмовилась від евакуації з Авдіївки, несмотря на переконливі заклики правоохоронців. Наступного дня місто зазнало обстрілу з боку російських військових, в результаті чого дитина отримала смертельне поранення.

Ситуація з дітьми, які залишаються в зоні бойових дій, залишається критичною, і залучені організації та владні структури намагаються врятувати якомога більше життів та забезпечити безпеку для найвразливішого населення.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також