Зеленський змінив послів у низці країн
14:00 05.05.2022
258

Президент Володимир Зеленський звільнив послів України в Словенії, Північній Македонії, а також посла в Малайзії, Філіппінах та Демократичній Республіці Тимор-Лешті, - відповідні укази від 4 травня опубліковані на сайті Президента.

Згідно з Указом президента №296/2022 Михайла Бродовича звільнено з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Словенія. Згідно з Указом Президента №297/2022 Олександра Нечитайла звільнено з посад Надзвичайного і Повноважного Посла України в Малайзії, Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Філіппіни та Надзвичайного і Повноважного Посла України в Демократичній Республіці Тимор-Лешті. Згідно з Указом Президента №298/2022 Наталію Задорожнюк звільнено з посади Надзвичайного і Повноважного Посла України в Республіці Північна Македонія.

Натомість, Зеленський призначив послів України у дев'яти країнах. Відповідні укази також опубліковані на сайті глави держави.

Зокрема, Ірину Костюк призначено Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Куба. Дмитра Сеніка призначено Надзвичайним і Повноважним Послом України в Обʼєднаних Арабських Еміратах, а Олега Герасименка - послом України в Чорногорії. Надзвичайним і Повноважним Послом України в Республіці Північна Македонія призначено Ларису Дір. Андрій Таран став послом України в Республіці Словенія. Ігоря Прокопчука призначено Надзвичайним і Повноважним Послом України в Румунії.

Як повідомлялося, Президент звільнив послів України у Словенії, Північній Македонії, Малайзії, Філіппінах та Демократичній Республіці Тимор-Лешті.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також