Як подолати похмілля без шкоди для власного організму
13:30 07.01.2018
258

Люди по всьому світу шукають способи пом'якшити похмілля. Більшість винаходів і правил не працює. Вчені виявили найпоширеніші помилки серед любителів алкоголю.

Олія чи молоко перед алкоголем

З наукової точки зору олія чи склянка молока перед алкоголем не зменшить похмілля. Тільки 20% алкоголю всмоктується в шлунку, а вся інша частина доходить до кишківника. Тому олія чи вершкове масло не допоможуть.

Поживний сніданок

Якщо вранці смачно поснідати, то похмілля зніме як рукою. Так вважають більшість британців. Наука ж стверджує, що зменшити негативний вплив алкоголю поживний сніданок не допоможе.

Чашка міцної кави

Вчені мають різні дані стосовно дії на похмілля кави. Кофеїн водночас може підбадьорити, але впливає на швидкість реакції і пам'ять. Навіть більше - робить навантаження на внутрішні органи, які борються із наслідками впливу алкоголю.

Пляшка мінеральної води

Головний біль вода не ліквідує, але допоможе подолати зневоднення і сухості в ротовій порожнині. Також велика кількість води допоможе швидше вивести токсини.

Не змішувати алкоголь

Різні напої містять однаковий вид алкоголю. Змінюються тільки його пропорції і супутні компоненти. Тому науковці стверджують, що змішування і підняття градуса ніяк не вплине на ваше похмілля зранку чи вдень.

Кількість їжі

Вчені рекомендують пити повільно. Також краще їсти страви, ніж просто пити на барі. Алкоголь краще чергувати із водою і соками. Єдиний вихід, щоб не було похмілля - практично не пити алкоголю і не шкодити власному здоров'ю.

Gazeta.ua
Читайте також