У МОЗ запевняють, що епідемії гепатиту А в Україні немає
18:00 06.01.2018

У Мiнiстерствi охорони здоров'я України заявляють, що на територiї держави епiдемiї гепатиту А немає.

Про це йдеться у повiдомленнi МОЗ.

"За 11 мiсяцiв 2017 року в Українi зареєстрували 29 спалахiв вiрусного гепатиту А, показники захворюваностi не перевищили середнiх багаторiчних рiвнiв", - йдеться у заявi.

У МОЗ зазначають, що здебiльшого спалахи були пов’язанi з недотриманням заходiв профiлактики та порушенням протиепiдемiчного режиму на об’єктах, а також з недотриманням правил особистої гiгiєни самими хворими.

Коментуючи спалах гепатиту А у Миколаєвi та областi, де захворiли 47 людей, з них - 6 дiти, у МОЗ зазначили: у бiльшостi хворих форма перебiгу захворювання середньої важкостi, у двох людей, у тому числi в 1 дитини – форма перебiгу важка.

"У стацiонарi залишаються 35 людей. Троє людей вiд госпiталiзацiї вiдмовились. Епiдемiологiчне розслiдування та лабораторнi дослiдження питної води тривають", - повiдомили у МОЗ.

Як вiдомо, у Миколаївськiй областi проводять розслiдування за фактом масового захворювання громадян на гепатит А.

Cтаном на 9:00 4 сiчня в обласнiй iнфекцiйнiй лiкарнi перебували 33 пацiєнти, з них дiагноз було пiдтверджено у 16 осiб. Ще 6 дiтей перебували в обласнiй дитячiй iнфекцiйнiй лiкарнi, дiагноз пiдтверджено у 1 дитини.

У прес-службi управлiння охорони здоров'я Миколаївської ОДА запевняли, що епiдемiї гепатиту А у Миколаєвi наразi немає, бо показники захворюваностi знаходяться на рiвнi нижче середнього показника по Українi.

Українська правда

Читайте також