Вправа – гепатопротектор — лікуємо печінку без медикаментів
20:34 20.02.2017
254
[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Крім хорошого витягнення хребта та м'язів спини, поза плуга, при певній техніці виконання, володіє прекрасним терапевтичним впливом на печінку, пише ukr.media.

Цей вплив є, мабуть, основною метою для виконання цієї вправи.

[/vc_column_text][vc_column_text]

Щоб досягти цього ефекту, необхідно дотримуватися такої техніки виконання вправи, при якій спина «максимально округлюється», а область живота як би «стискається» — іншими словами нижні ребра підтягуються до клубових кісток. При цьому слід звернути увагу на те, щоб не було надмірного розтягнення зв'язок шийного відділу хребта і все опорне навантаження було зміщено на область верхньої частини спини.

При такому виконанні пози плуга, відбувається зменшення об'єму черевної порожнини з одночасним збільшенням внутрішньочеревного тиску, що призводить до механічного тиску на печінку з підвищеним обтисненням печінкових вен і зміни венозного відтоку, а при виході з вправи, печінковий кровотік відновлюється з «новою силою». Таким чином досягається поліпшення кровообігу, що веде до прискорення діяльності печінкових клітин, підвищення температури всередині печінки і, як наслідок, прискорення біохімічних реакцій.

Однак не слід утримувати позу більше 2-3 хвилин, оскільки для досягнення лікувального ефекту, пріоритетне значення має не час фіксації вправи, а сам момент виходу з нього.

Технічно не має значення, як ви виконуєте вправу — з випрямленими ногами або з зігнутими, тому початківці можуть опустити коліна на лоб, а лікті розвести в сторони, для більшої стійкості.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]
Читайте також