​​У Зеленського визнали, що під'єднанням ліжкомісць до кисню в Україні ніхто не займався
18:44 26.11.2020
463

Підключення койкомісць до кисню – це проблема, якою потрібно було займатися в першу чергу, але Україна її пропустила. Про це розповів заступник керівника Офісу президента Кирило Тимошенко.

"Міністерство охорони здоров'я, Кабінет міністрів на закупівлю кисневих станцій, кисневих концентраторів – всього, що пов'язано з киснем, – відправив субвенції в області. Цим фактично займаються глави обласних державних адміністрацій і місцева влада. Тому я змушений займатися тим, щоб вони швидше все це робили", – сказав Тимошенко

На питання журналістки, чому українська влада не займалися цим питанням раніше, коли ситуація з COVID-19 була більш стабільною, і хто несе за це відповідальність, Тимошенко відповів так:

"Це солідарна відповідальність. Тому що МОЗ відповідальне за боротьбу з коронавірусом, але у зв'язку з тим, що у нас йде децентралізація – з'являється двовладдя. До чого в підсумку це призводить? Немає відповідального, того, хто один відповідає за весь процес. Саме в цьому була вся проблема. Тому спільно з Міністерством охорони здоров'я почали все це об’єднувати"

 

Джерело: Обозреватель

Автор: Анна Макарчук
Читайте також