Медичні заклади України забезпечуються сонячними панелями для енергонезалежності в умовах війни
17:07 28.08.2023
253

На протязі періоду активної війни в країні, 32 медичних установи вже обладнали сонячними панелями, комплектами інверторів та акумуляторів. Ці сучасні технологічні засоби призначені для збереження енергії та надання невідкладного електроживлення в разі відключення постачання електроенергії. Таку інформацію оприлюднило Міністерство охорони здоров'я України.

"Минулого року наша країна разом із медичною сферою протистояла випробуванням холодної зими. В зв'язку з цим, ми на сьогоднішній день маємо глибоке розуміння можливих викликів, які може створити ситуація з ворожою активністю. Ми готуємося до наближаючого опалювального сезону, враховуючи усі можливі ризики. Завдяки вчасним заходам підготовки, медичні заклади забезпечені резервними джерелами енергії, що відіграє критично важливу роль. Але також надзвичайно важливо використовувати сучасні технології для підвищення рівня нашої енергетичної незалежності. Один із них - використання сонячних станцій. На даний момент вже 32 медичні заклади нашої країни обладнані такими сонячними системами. Ми висловлюємо подяку нашим міжнародним партнерам за їхню підтримку, яка допомогла нам забезпечити безперебійне надання медичних послуг нашим пацієнтам", - підкреслив глава Міністерства охорони здоров'я, Віктор Ляшко.

Зазначається, що встановлені сонячні панелі здатні надходити енергію від сонця та зберігати її в акумуляторах. Це сприяє раціональному використанню електроенергії, що може бути використано для вирішення інших потреб у медичних закладах.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також