Медик розповів про шкоду пластикового посуду
14:21 31.12.2018

Пластиковий посуд містить токсичні речовини, включно із радіоактивними ізотопами, які наносять шкоду людині. Про це повідомив екс-заступник голови Державної санітарно-епідеміологічної служби України Святослав Протас в коментарі кореспонденту УНН.

"Зрозуміло, що пластик – це неприродній елемент для людини. В ньому містяться токсичні речовини, вся таблиця Мендєлєєва, радіоактивні речовини, ізотопи, які при сприятливих умовах наносять шкоду. Якщо нагрівати пластиковий посуд, то міграція цих токсичних елементів збільшується – вони краще проникають в повітря і, відповідно, з повітря – в організм людини. Або при тому ж безпосередньому контакті зі шкірою", - зазначив експерт.

За його словами, оскільки в Україні був знищений державний контроль над безпечністю багатьох товарів, то об’єктивних даних про шкоду пластикового посуду наразі немає. Втім, за порадою медика, при можливості слід уникати або обмежувати використання пластикового посуду.

Нагадаємо, відсвяткувати зустріч Нового 2019 року в українських ресторанах можна буде від 500 гривень до 10 тисяч з людини, залежності від рівня закладу.

Читайте також