Хто може стати жертвою страшного інфекційного захворювання очей?
17:40 15.04.2018
253

Почервоніння ока та сильний біль, світлобоязнь – це ті симптоми, які повинні насторожити, адже вони можуть сигналізувати про небезпечне захворювання. Акантамебний кератит – інфекційне ураження рогівки ока,  викликане збудником амебою Acanthamoeba.  Як правило, страждають від цього паразита люди, які носять контактні лінзи.

Одягання та знімання контактних лінз брудними руками, використання самостійно приготовленого сольового розчину, замість багатофункціональних розчинів, купання в гарячій воді з лінзами в очах - все це може призвести до інфекційного зараження ока.

Окрім вищезгаданих симптомів, в людини, яка заразилася цією патологією, набрякають повіки, іноді спостерігаються невеликі виділення.  На пізніх стадіях, акантамебний кератит може проявлятися виразкою рогівки.

Дуже важливо дотримуватися гігієни людям, які носять контактні лінзи, знімати цей засіб корекції зору під час водних процедур. Acanthamoeba мешкає в водопровідній воді, каналізації, озерах, басейнах, і в кондиціонерах. Саме в цих місцях зазвичай відбувається зараження. Збудник проникає в область між рогівкою і контактними лінзами, розмножується там і потрапляє в рогівку ока, завдаючи їй непоправимої шкоди.

Лікування захворювання

Рання діагностика цього захворювання є ключем до його ефективному лікуванню. Адже вибрати потрібний метод для того, щоб викорінити цю патологія – задача не проста та не завжди має позитивні результати. Лікування залишається предметом суперечок, бо часто неефективне.

Джерело: Opticlub
Читайте також