Чому чоловікам необхідно пити каву: 4 причини
07:29 08.08.2016
253

Якщо має бути складний день, чашечка кави допоможе підвищити активність мозку. Але вчені кажуть, що кофеїн діє всього 15 хвилин, тому цей факт потрібно врахувати, - пише "Країна Здоров'я".

Від депресії

Психологи стверджують, що чоловіки частіше за жінок схильні до депресії. А ось фінські вчені провели дослідження і з'ясували, що чашка кави в день допоможе сильній статі знизити ризик виникнення депресії. Важливо не зловживати напоєм, інакше ефект буде зворотний.

Профілактика цукрового діабету

Американські вчені знайшли ще одну корисну властивість кави - здатність знижувати ризик виникнення цукрового діабету на 8% у чоловіків. Напій можна вживати з молоком, корицею, кардамоном, медом і вершками.

 Профілактика каменів в нирках

Дослідники з Гарварду з'ясували, що у чоловіків, які випивають 1 чашку в день кави, знижується небезпека каменів в нирках на 26%, а на 35% ризик розвитку раку печінки.

Кава проти старечого недоумства

Вчені з Університету Брістоля (Велика Британія) вивчили питання впливу кофеїну на когнітивні здібності людей в літньому віці. Дослідники прийшли до висновку, що кава покращує час реакції, і люди рідше помилялися при проходженні тестів на увагу. Але варто зазначити, що напій не впливав на фізичну швидкість рухів.

Читайте також