Європейський союз створить фонд відновлення України
12:00 20.04.2022
255

Країни Європейського Союзу продовжать активно підтримувати Україну фінансово та у сфері безпеки. А також сприятимуть санкційному тиску на Росію. Про це, за підсумками закритої відеоконференції світових лідерів, заявили керівник Європейської Ради Шарль Мішель та Єврокомісії Урсула фон дер Ляйєн, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

Голова Європейської Ради Шарль Мішель заявив, що під час конференції обговорювалася необхідність подальшої гуманітарної, фінансової та військової допомоги України. Також Євросоюз створить спеціальний Фонд солідарності України, який використовуватиметься для підтримки та відновлення демократичної України.

Президент Європейської комісії Урсула фон дер Ляйєн повідомила, що до планів Євросоюзу входить посилення санкційного тиску на Росію та збільшення фінансової допомоги та допомоги у сфері безпеки для України.

«Світові лідери твердо стоять разом у підтримці України. Ми ще більше посилимо наші санкції проти Росії та збільшимо фінансову допомогу та допомогу у сфері безпеки для України. Дякуємо президенту США за скликання цієї важливої телеконференції», — заявила фон дер Ляйєн.

У розмові взяли участь лідери США, Італії, Франції, ФРН, Великої Британії, Канади, Японії, Польщі, Румунії, а також керівники ЄС та генсек НАТО.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також