Вінниця відзначила переможців ІІІ Міжнародного інструментального Конкурсу
18:02 26.05.2023
258

24 травня в актовій залі музичної школи відбулося урочисте відзначення музикантів за їх вагомі досягнення. Захід був організований Вінницькою міською радою та пресслужбою міста. В цьому році 11 вінницьких артистів стали переможцями серед 23 лауреатів Конкурсу. Інформацію про це розповіла пресслужба Вінницької міської ради.

Тетяна Бурдейна-Публіка, директорка Вінницької дитячої музичної школи №1, повідомила, що Конкурс у цьому році отримав статус Міжнародного та був під патронатом Міністерства культури та національної спадщини Польщі.

Конкурс має глибоке значення для музики, сприяє обміну досвідом та росту молодих музикантів. Його метою є популяризація класичної світової музики, обмін науково-методичним досвідом та підвищення кваліфікації викладачів мистецьких закладів освіти. У цьому році Конкурс також спрямований на підтримку Збройних Сил України, а зібрані кошти будуть передані на потреби Захисників, зазначила Тетяна Бурдейна-Публіка.

У конкурсі взяли участь виконавці з різних мистецьких шкіл та навчальних закладів. Учасники віком від 8 до 21 року змагалися у трьох номінаціях: "фортепіано", "струнно-смичкові інструменти" та "камерні ансамблі".

Конкурс складався з двох турів, у другий тур пройшли 56 учасників. Однією з особливостей цьогорічного Конкурсу було обов'язкове виконання твору українського композитора в першому турі та твору польського композитора в другому турі.

Журі Конкурсу складалося з професійних музикантів та викладачів з України та Польщі. Серед них були видатні представники музичного світу, такі як Маріанна Гумецька - солістка Львівської національної філармонії, Кирило Бондар - Заслужений артист України, Павло Купін - завідувач кафедри струнних інструментів та оперно-симфонічного диригування Одеської національної музичної академії ім. А. В. Нежданової, Марек Шлезер - викладач кафедри фортепіано Краківської музичної академії, та інші видатні музиканти.

Партнерами Конкурсу стали Музична академія в Познані, Спілка польських камерних музикантів, Польський музичний центр в музичній школі Тортонського університету, Польсько-український фонд ім. І. Я. Падеревського, Вінницький державний педагогічний університет ім. М. Коцюбинського, Вінницький фаховий коледж мистецтв ім.. М. Д. Леонтовича та Вінницька обласна філармонія ім.. М. Д. Леонтовича.

Гала-концерт переможців доступний для перегляду в Інтернеті.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також