Українські військові розпочали навчання на танках Abrams у Німеччині - звіт The New York Times
14:05 27.05.2023
255

Українські військові почали навчання на американських танках M1 Abrams у Німеччині

Перша група, складена з приблизно 400 українських бійців, розпочала військові навчання на американських танках M1 Abrams у Німеччині. За інформацією The New York Times, яка посилається на представника Пентагону, підполковника Гаррона Гарна, ця ініціатива є частиною спільного зусилля між США та Україною.

Згідно з оголошенням Пентагону, близько 200 військовослужбовців, що складають бронетанковий батальйон, розпочали навчання на полігонах у містах Графенвер та Хоенфельс у Німеччині. Початковий етап навчання включає базові солдатські навички, такі як точна стрільба та медична допомога, а також тренування на рівні взводу та роти. Поступово навчання буде розширюватися, включаючи більш масштабні тренування з батальйонами, що протистоять один одному.

Ще 200 українських військових отримали навчання щодо заправки та обслуговування танків. Зазначено, що програма підготовки триватиме приблизно 10-12 тижнів. Чиновники повідомили, що боєздатні танки можуть бути розміщені на передовій в Україні до осені.

The New York Times нагадує, що спочатку американські оборонні посадовці повідомляли, що танки M1 Abrams до України потраплять не раніше наступного року. Однак після оголошення адміністрації президента США Джо Байдена у січні про надання танків, високопосадовці військових структур висловили бажання прискорити цей процес.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також