Збір підписів за створення зоополіції в Україні досяг необхідного порогу: петиція передана на розгляд уряду
13:41 08.04.2024
268

В понеділок, 8 квітня, петиція за створення спеціалізованого підрозділу зоополіції в рамках Національної поліції України, яка з'явилась у відкритому доступі 6 березня, зібрала понад 25 тисяч підписів, що означає її подальший розгляд Кабінетом Міністрів. Інформація про це була опублікована на офіційному сайті уряду.

Ініціаторка петиції, президентка Асоціації зоозахисних організацій України Марина Суркова, підкреслює постійне зростання кількості випадків жорстокого поводження з тваринами. Вона вказує на недостатні знання та інколи повну бездіяльність поліції у випадках, що стосуються захисту тварин.

Суркова вважає, що створення зоополіції дозволить ефективно реагувати на порушення, складати протоколи за фактами жорстокого поводження, відкривати кримінальні провадження та проводити досудові розслідування, а також забезпечувати дотримання правил утримання тварин.

Підписанти петиції закликають уряд зобов'язати Міністерство внутрішніх справ створити в структурі Нацполіції відповідний підрозділ, розробити для нього правові рамки та надати необхідні повноваження для захисту тварин.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також