Уряд України скасував застарілі радянські норми та модернізував понад 50 актів для спрощення бізнес-регуляцій
20:51 29.03.2024
291

Уряд України оновив законодавство, скасувавши 15 застарілих постанов та оголосивши про внесення змін до понад 50 нормативних актів, деякі з яких датуються ще радянським періодом. Це рішення було прийнято 29 березня на засіданні Кабінету Міністрів.

За інформацією Міністерства економіки, зміни передбачають зокрема відміну обов'язкового використання печаток на документах, поданих бізнесом до державних установ, крім випадків, прямо передбачених законодавством.

"Ми продовжуємо процес ліквідації застарілих та непотрібних регуляцій, що заважають розвитку підприємництва. Зокрема, за законом необов'язковість печаток для бізнесу була введена десять років тому, але деякі нормативні акти все ще містили застарілі вимоги. Сьогоднішні дії уряду спрямовані на усунення цих розбіжностей і скасування норм, які більше не застосовуються, включаючи ті, що були прийняті в СРСР і вже давно неактуальні", – зазначив заступник міністра економіки Олексій Соболев.

Раніше у рамках дерегуляції було проаналізовано понад 1300 регулятивних документів, з яких 584 було рекомендовано спростити, а 456 – повністю відмінити.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також