Україна отримала рекордні 9 млрд доларів міжнародної допомоги у березні, включаючи 1,5 млрд від Світового банку
19:17 29.03.2024
291

Сьогодні Україна отримала фінансову допомогу у розмірі 1,5 мільярда доларів від Світового банку, яка буде використана для соціальної підтримки, гуманітарних потреб та відновлювальних заходів. У загальній складності, за словами прем’єр-міністра Дениса Шмигаля, в марсі країна отримає понад 9 мільярдів доларів від міжнародних партнерів, ставши цим рекордним місяцем фінансування за часи війни та увесь період незалежності.

Зокрема, Шмигаль уточнив, що Україна отримає 4,5 мільярда євро від Європейського Союзу через ініціативу Ukraine Facility, 1,5 мільярда доларів від Канади, 880 мільйонів доларів від МВФ та 230 мільйонів доларів від Японії.

Додатково, 26 березня, Україна отримала третій транш у розмірі 880 мільйонів доларів від МВФ, цільове призначення якого — покриття важливих бюджетних витрат та забезпечення макрофінансової стабільності.

Прем’єр-міністр також зазначив, що у березні понад 10 мільйонів пенсіонерів своєчасно отримали індексовані виплати на суму 62 мільярди гривень. Від 1 квітня планується збільшення пенсій для працюючих пенсіонерів, а також підняття мінімальної заробітної плати з 7100 до 8000 гривень.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також