Укренерго закликає заощадити електроенергію під час пікових годин
19:33 05.12.2023
260

Графік електроенергії відзначив помітний зріст під час пікових годин споживання. Вивчення останніх чотирьох днів свідчить, що українці найбільше споживають електроенергії з 9:00 до 11:00 та з 16:00 до 19:00. Експерти з Укренерго закликають громадян бути обережнішими у ці періоди.

На графіку споживання електроенергії, створеному Укренерго, зобразили вухастих котиків, де кожне вухо представляє пікові години споживання.

Графік показує споживання електроенергії протягом останніх чотирьох днів. Додали лише очі, ніс та вуса до малюнка. А вушка у котиків – це саме пікові години споживання, коли найбільше навантажується енергетична система. Ліве вушко означає ранковий пік з 9:00 до 11:00, праве – вечірній з 16:00 до 18:00. Сьогодні споживання є найвищим за останні чотири дні, тому ми настійливо прохаємо НЕ ЗМІНЮВАТИ ГРАФІК, ВИКОРИСТОВУЙТЕ ЕЛЕКТРОЕНЕРГІЮ З РОЗСУДЛИВІСТЮ.

– закликають з Укренерго. Крім цього, компанія надала практичні поради, як заощадити електроенергію як на роботі, так і вдома:

  • Уникайте одночасного включення кількох потужних електроприладів (наприклад, кондиціонер + електрочайник або кавоварка + мікрохвильовка + комп’ютер).

  • Вимикайте світло у приміщеннях, які не використовуються (склади, підсобні приміщення, туалети, душові тощо).

  • Зменшуйте яскравість освітлення в приміщенні, коли немає відвідувачів.

  • Використовуйте настільні лампи чи інше місцеве освітлення на робочому місці замість загального освітлення всього приміщення.

  • Вимикайте освітлення рекламних вивісок у денний час, особливо під час пікових годин.

  • Витягайте з розеток всі зарядні пристрої, якщо вони не заряджають ваш ноутбук, телефон чи інші пристрої.

Слідкуйте за котом СПОЖИВАННЯМ у наступних повідомленнях і, будь ласка, НЕ ЗМІНЮЙТЕ ГРАФІК! – закликають фахівці з енергетики.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також