Українські фермери привезли пошкоджену війною техніку до кордону з Польщею у відповідь на протести
14:31 23.02.2024
291

Відповідаючи на протести фермерів у Польщі, українські фермери доправили до кордону техніку, яка була пошкоджена внаслідок військових дій з боку Росії.

За повідомленнями польських та декількох українських ЗМІ, що посилаються на відео, опубліковані в соціальних мережах, на кордоні з'явилася пошкоджена в боях сільськогосподарська техніка.

Конкретне відео, яке було виявлено в соцмережі X користувачем, який говорить польською, показує транспортування на платформах напівпричепів згорілого комбайна, трактора та іншої техніки, і, за даними інших медійних джерел, первісно було розміщено в українській частині TikTok 22 лютого біля контрольно-пропускного пункту "Угринів".

Депутат Червоноградської райради Олександр Клімов розмістив відео, що показує виставлену на землю техніку, і описав її як експозицію української сільськогосподарської техніки, зруйнованої через воєнні дії, при цьому він зазначив, що не знає, хто стоїть за цією ініціативою.

Техніка була позначена табличками з інформацією про її походження та власників, зокрема, з логотипами "Всеукраїнської аграрної ради" (ВАР) та SaveUA.

За інформацією польського медіа RMF24, станом на ранок 23 лютого, протести польських фермерів все ще тривають, з великими затримками для вантажівок, що чекають на перетин кордону на декількох контрольно-пропускних пунктах, зокрема, на КПП "Медика" з очікуваним часом до 197 годин, а на інших пунктах – від 113 до 150 годин. При цьому легкові автомобілі та автобуси пропускають без перешкод.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також