Україна запускає пункт пропуску "Велика Паладь-Надьгодош" за урядового схвалення
13:33 23.02.2024
269

Уряд України оголосив про створення нового контрольно-пропускного пункту "Велика Паладь-Надьгодош" на кордоні з Угорщиною та модернізацію існуючого пункту пропуску для оптимізації прикордонного руху. Таку інформацію розповсюдив у Telegram урядовий представник у Верховній Раді Тарас Мельничук.

Він уточнив, що ухвалено рішення про підписання угоди з Угорщиною, яка передбачає зміни у співпраці між країнами щодо прикордонного контролю, зокрема оновлення умов діяльності пункту пропуску "Лужанка-Берегшурань" та відкриття нового пункту для автомобільного руху "Велика Паладь-Надьгодош".

Ці заходи мають на меті поліпшити пропускну здатність державного кордону та стимулювати розвиток економічних і торговельних відносин між Україною та Угорщиною.

Прем'єр-міністр Денис Шмигаль, виступаючи на засіданні уряду в Львівській області, наголосив на важливості нового пункту пропуску "Велика Паладь-Надьгодош" для пасажирських автомобілів, вказуючи на його роль у зниженні навантаження на кордон та прискоренні процесу перетину кордону українськими громадянами.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також