МЗС перевіряє інформацію про затримання українця в Туреччині
10:00 21.10.2021
255

Генеральне консульство України в Стамбулі перевіряє інформацію про затримання групи осіб за підозрою в шпигунстві, серед яких може бути громадянин України, повідомив речник Міністерства закордонних справ України Олег Ніколенко.

"Бачимо інформацію в ЗМІ про затримання в Стамбулі групи осіб, серед яких може бути громадянин України. Турецька сторона поки що не інформувала українські дипломатичні установи в Туреччині про факт затримання. Звернення рідних також не надходили", - сказав він агентству "Інтерфакс-Україна" в четвер.

«За дорученням Міністерства закордонних справ Генеральне консульство України в Стамбулі вже звернулося до правоохоронних органів Туреччини, щоб перевірити цю інформацію, з’ясувати місце знаходження нашого громадянина і деталі справи, отримати дозвіл на його відвідування консулом», — додає він.

Турецьке видання Hurriyet повідомило, що в Туреччині заарештували шістьох осіб за підозрою в політичному та військовому шпигунстві, серед них громадяни РФ, Узбекистану та України.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також