Понад 3000 українців отримали медичну допомогу в європейських клініках завдяки ЄС з початку війни
13:36 16.01.2024
256

З початку широкомасштабного військового вторгнення Росії, понад 3000 українців отримали медичну допомогу в клініках по всій Європі, завдяки Механізму цивільного захисту Європейського Союзу, який включає 22 країни.

Згідно з повідомленням представництва ЄС в Україні, ці пацієнти були евакуйовані для лікування за допомогою згаданого механізму.

У рамках цього процесу українських пацієнтів було відправлено до медичних закладів таких країн, як Австрія, Бельгія, Хорватія, Чехія, Данія, Естонія, Фінляндія, Франція, Німеччина, Угорщина, Ірландія, Італія, Литва, Люксембург, Нідерланди, Норвегія, Польща, Португалія, Румунія, Словенія, Іспанія та Швеція.

Важливу роль у координації медичної евакуації відіграє Європейський центр медичної евакуації у Жешуві, Польща, де пацієнти отримують цілодобову допомогу і звідки їх перенаправляють до інших європейських лікарень.

Комісар ЄС з питань управління кризовими ситуаціями Янез Ленарчич та комісарка з питань охорони здоров’я та безпечності харчових продуктів Стелла Кіріакідес підкреслили важливість надання екстреної допомоги українському населенню та постійну підтримку ЄС Україні в цей складний час.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також