Міністерство закордонних справ України розробляє стратегію підтримки українців за кордоном, заявив Дмитро Кулеба.
14:47 13.04.2024
253

Міністр закордонних справ України, Дмитро Кулеба, оголосив про розробку плану дій для українців, що перебувають за кордоном, під час Форуму дипломатії воєнного часу, що відбувся 12 квітня.

Кулеба заявив, що Міністерство працює над стратегією, яка має на меті підтримати українців за кордоном. Він також висловив декілька інших пріоритетів, серед яких оборонна політика з використанням систем Patriot та SAMR-T, мирний саміт у Швейцарії, взаємодія з ЄС та НАТО, і зміцнення зв'язків з Латинською Америкою.

Міністр підкреслив, що без зміни політики щодо українців за кордоном, їх асиміляція може відбуватися дуже швидко. Він зазначив, що не вірить у масове повернення українців, але підтримує необхідність роботи з ними для збереження української ідентичності.

Кулеба також висловився про важливість доктринальних і концептуальних напрацювань для цієї стратегії та підкреслив, що презентуватиме її Президенту України. Заступниця міністра Ірина Боровець уточнила, що стратегія є комплексною і не обмежується лише питаннями повернення, але також включає підтримку українців, які можуть виступати як адвокати України за кордоном.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також