В Україні на руках у населення до 5 мільйонів трофейної зброї, повідомляє міністр внутрішніх справ Ігор Клименко
10:21 13.04.2024
253

В Україні циркулює від одного до п'яти мільйонів одиниць так званої трофейної зброї, включно з автоматами, гранатами та мінами. Таку інформацію надав міністр внутрішніх справ Ігор Клименко під час інтерв'ю на Конгресі місцевих та регіональних влад 12 квітня.

"Точну кількість трофейної зброї важко визначити. Оцінки варіюються від мільйона до п'яти мільйонів одиниць. Після війни, за оцінками, кількість може сягнути двох-трьох мільйонів одиниць вогнепальної зброї, яка включає автомати, гранати, міни та іншу серйозну зброю, що перебуває в руках громадян," - зазначив Клименко.

Міністр також розповів про функції правоохоронних органів у цьому контексті: "Основна задача зараз – запобігти вивезенню зброї за кордон. Прикордонна служба та блокпости активно працюють над цим. Також проводиться профілактична робота, виявлення сховищ зброї та оперативні заходи."

Клименко додав: "Існує проблема з продажем зброї, яка не обмежується лише військовими. Ціна автомата може коливатися залежно від обставин, і якщо зброя зберігається у сховищі, вона не буде передана до складів Збройних сил чи поліції."

Автор: Павло Петрушко
Читайте також