МАУ посилює вимоги на внутрішніх рейсах згідно настанов КМУ
16:00 20.10.2021
261

Авіакомпанія «Міжнародні Авіалінії України» повідомляє про посилення вимог до пасажирів внутрішніх рейсів починаючи з 21 жовтня, згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 11 жовтня 2021 року. Відповідна постанова передбачає посилення епідеміологічних вимог до пасажирів міжобласних транспортних сполучень при “жовтому”, “помаранчевому” або “червоному” рівнях епідемічної небезпеки у регіонах.

 

Так, починаючи з 21 жовтня 2021 року, усі пасажири внутрішніх регіональних рейсів перед вильотом мають пред’явити один з наступних документів:

 

Q Негативний результат ПЛР-тесту, або експрес-тесту на визначення антигена коронавірусу SARS-CoV-2, що зроблений не раніше, ніж за 72 години до вильоту;

  • Q Документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації;
  • Q Документ, що підтверджує отримання однієї дози дводозної вакцини;
  • Q Міжнародний, внутрішній сертифікат чи іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати) або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати), які включені ВООЗ до переліку дозволених для використання.

 

Слід зауважити, що встановлені правила розповсюджуються також на трансферних пасажирів, які планують здійснити пересадку в Міжнародному аеропорту «Бориспіль». Авіакомпанія нагадує, що у разі відсутності одного з вищеперерахованих документів, пасажир має змогу здати експрес-тест на визначення антигена SARS-CoV-2 безпосередньо в аеропорту.

 

При плануванні тесту саме в аеропорту пасажирам важливо передбачити додатковий запас часу на тестування, зважаючи, що зазвичай приїздити до аеропорту перед вильотом необхідно мінімум за 2 години до відправлення рейсу.

 

Авіакомпанія нагадує, що наразі виконує лише один власний внутрішній рейс за маршрутом Київ (KBP) –Одеса (ODS) – Київ (KBP) та рейси до низки інших регіонів разом з партнерами.

Автор: Анна Макарчук
Читайте також