Фірма батька російського олігарха працювала з підприємством, яке входило до «Укроборонпрому»
12:56 07.09.2023
311

Фірма батька російського олігарха Михайла Фрідмана працювала  з підприємством, яке входили до державного концерну «Укроборонпром». Мова йде про договір з ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор» на постачання пульту контролю електрообладнання авіаційного двигуна

Про це повідомляє видання Моє місто з посиланням на YouControl  

Марат Фрідман  -  батько російського олігарха  Михайла Фрідмана, якого обгрунтовано підозрюють у фінансуванні війни в Україні, є засновником і керівником ПНВП «Автоконтроль».

Фрідман старший більшу частину свого життя провів у Львові.  За інформацією ЗМІ, чоловік і нині мешкає в одному із престижних районів міста.

За радянських часів Марат Фрідман працював на Львівському державному авіаційному ремонтному заводі  - ЛДАРЗ. А в липні 1991 року, тобто ще до виходу України із СССР, заснував власну фірму Приватне науково-виробничого підприємства «Автоконтроль».

Саме такі дані наводить YouControl. Напевне дата заснування викликала певні запитання, тож на сайті підприємства вказано 1992 рік. Щоправда на архівній копії, які зберегли журналісти.

«Автоконтроль» займався виробництвом засобів контролю бортового обладнання літаків, зокрема МіГ-29.

За даними YouControl у 2011 році «Автоконтроль» підписав договір на постачання пульту контролю електрообладнання авіаційного двигуна з ДП «Луцький ремонтний завод «Мотор». Це підприємство тоді було учасником державного концерну «Укроборонопром».

 

Автор: Паввло Петрушко
Читайте також