Україна запроваджує новий вид виплат: гроші на оздоровлення та відпочинок дітей
19:11 05.06.2023
376

Згідно з ініціативою Міністерства соціальної політики, сума допомоги складатиме 14 165 гривень.

Ця програма спрямована на дітей з малозабезпечених сімей. Діти з інвалідністю та діти з багатодітних родин з 10 областей України, а саме: Дніпропетровської, Донецької, Запорізької, Київської, Луганської, Миколаївської, Сумської, Харківської, Херсонської та Чернігівської, матимуть змогу отримати фінансову підтримку на 21 день оздоровлення або 14 днів відпочинку у вибраних закладах Карпатського регіону.

Батьки, які відповідають критеріям програми, отримають сповіщення через додаток "Дія" або телефонним зв'язком зі співробітником соціальних служб. Щоб перевірити, чи знаходиться сім'я у списку отримувачів коштів на оздоровлення, можна скористатися програмою "єОздоровлення".

Після отримання підтвердження один з батьків повинен звернутися до Приватбанку, відкрити рахунок з особливим режимом використання коштів. На кожну дитину буде зараховано 14 165 гривень. Після цього батьки разом з дітьми можуть обрати один із восьми закладів вищої категорії, які вже долучилися до програми, а також визначити зручний період відпочинку. Після зв'язку з обраним табором оплата буде здійснюватися за допомогою картки після прибуття.

Для інших категорій дітей, які потребують особливої соціальної підтримки, передбачений механізм розподілу путівок до державного підприємства "Міжнародний дитячий центр "Артек".

У разі виникнення запитань можна звертатися до урядового контакт-центру за номерами 15-45 або 044-289-87-89.

Автор: Павло Петрушко
Читайте також