Україна не підписуватиме жодну угоду, де рф матиме право вето
11:00 03.04.2022
265

Україна не підписуватиме жодну угоду, згідно з якою російська федерація матиме право вето, -про це голова української переговорної делегації, керівник парламентської фракції «Слуга народу» Давид Арахамія заявив в ефірі національного телемарафону.

«Ми не будемо підписувати жодного документа, де росія буде, як вона це робить у Раді Безпеки ООН, ветувати, просто не даючи свій голос, а там потрібен консенсус... Для нас це категорично. Взагалі тоді не треба обговорювати якісь гарантії безпеки, бо росія їх може заблокувати в будь-який момент», - наголосив політик.

Він зазначив, що наразі це питання обговорюється на перемовинах. За його словами, російська федерація «чує логіку і розуміє, що так не може бути», тому напрацьовується інший формат. Арахамія уточнив, що йдеться про мирну угоду між Україною та російською федерацією, однак за умови, що гарантії безпеки надаватимуть інші держави, що унеможливлює блокування цього процесу росією.

Політик висловив думку, що у фінальному раунді переговорів російська сторона сприйме позицію України у відповідному питанні. «Інакше ми нічого підписувати взагалі не будемо», - констатував він.

Автор: Даша Драгоманова
Читайте також