В Україні впровадять обов'язкове навчання ураїнською у школах для нацменшин
13:55 06.09.2017
255

В Україні впроваджується з 5 класу обов’язкове навчання українською мовою для учнів, які належать до нацменшин окрім корінних народів. Це передбачено ухваленим парламентом законом про освіту, передає УНН.

Відповідно до закону особам, які належать до національних меншин України, гарантується право на навчання в комунальних закладах освіти для здобуття дошкільної, початкової освіти, поряд з державною мовою, мовою відповідної національної меншини.

"Це право реалізується через створення відповідних класів", - наголошується у законі.

При цьому особам, які належать до корінних народів поряд з навчанням державною мовою гарантується можливість у старшій школі навчатися мовою відповідного народу.

Передбачається, що у школах та вишах одна або декілька дисциплін можуть викладатися двома та більше мовами: державною мовою, англійською та іншими офіційними мовами Європейського союзу. Також встановлюється перехідний період для впровадження обов’язкового навчання українською мовою.

Передбачається, що особи, які належать до корінних народів, нацменшин, які розпочали навчатися у школі до 1 вересня 2018 року продовжують навчатися за старими правилами з поступовим збільшенням кількості предметів українською мовою.

Читайте також