Катастрофа літака МАУ: Українське МЗС готується до другого туру перемовин з Іраном
15:42 09.09.2020
264

Україна зацікавлена якнайшвидше провести перемовини з Іраном щодо катастрофи літака МАУ. Міністерство закордонних справ вже поінформувало іранську сторону про згоду провести другий раунд перемовин щодо компенсацій за збиття літака МАУ з 18 по 21 жовтня. Пише Укрінформ з посиланням на міністра закордонних справ Євгенія Єніна.

«Українська сторона підтвердила готовність до перемовин в запропоновані Іраном дати, - сказав дипломат. – Ми хочемо отримати відповіді на питання, які ми поставили перед іранською стороною минулого разу». Нагадаємо, 8 січня 2020 року після зльоту з аеропорту Тегерана ракетою було збито літак Boeing-737 авіакомпанії «Міжнародні авіалінії України», що виконував рейс PS752 за маршрутом Тегеран-Київ.

На борту перебували 176 осіб: 167 пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Всі вони загинули. Серед них 11 українців - двоє пасажирів і дев'ять членів екіпажу. Також серед загиблих - громадяни Ірану, Канади, Швеції, Афганістану, Великої Британії. 18 липня Іран відправив до Парижа «чорні скриньки» зі збитого літака МАУ.

Пізніше заступник міністра закордонних справ Євгеній Єнін повідомив, що бортові самописці успішно прочитані та розшифровані, стенограма підтвердила факт незаконного втручання. У Києві 30 липня за участю іранської делегації відбулися перемовини щодо компенсацій за збиття Іраном літака МАУ.

Читайте також