Одеський порт спільно з ПАТ «Укрзалізниця» організував третій регулярний контейнерний поїзд за рік. Цього разу – у напрямку Харкова
15:15 07.09.2018
253
Станом на 07.09.2018 р. відправлено два контейнерні залізничні поїзди сполученням Одеса-порт (експ.) – Харків-Ліски. Першого разу (30 серпня) потяг пішов завантаженим на 23 %, удруге (6 вересня) – на 75 %. Відправка поїзду з Одеського порту відбувається щочетверга о 22 годині вечора, прибуття назад після виконання повного рейсу – також у четвер о 8 ранку. За результатами тестових відправлень встановлено час доставки вантажу на відстань 761 км - 23-25 годин, в залежності від графіку роботи проміжних станцій. Економія часу у порівнянні з нерегулярними перевозками складає приблизно 60 %. - Це вже третій контейнерний поїзд за 2018-й рік, який ми запускаємо спільно з нашими партнерами – ПАТ «Укрзалізниця», центром транспортного сервісу «Ліски» та операторами контейнерних терміналів порту, - прокоментував начальник адміністрації Одеського порту Ігор Ткачук. – І, сподіваюсь, це не останній маршрут. Системна робота в даному напрямку продовжується. Загалом Одеський порт відправляє до 15 % контейнерів вглиб країни залізничним транспортом. Організовуючи регулярні поїзди, ми насамперед розширюємо і вдосконалюємо сервіс для клієнтів. Як показала практика, економія часу доставки вантажу у такий спосіб складає в середньому від 60 до 80 відсотків. Довідка про результати роботи залізничних контейнерних маршрутів з Одеського порту у напрямку ст. Рожнятів (Івано-Франківська обл.) та до ст. Дніпро-Ліски станом на 04.09.2018 р. (за даними групи залізничних операцій головної диспетчерської ОФ ДП «АМПУ»)
  1. Маршрут Одеса-порт – Рожнятів. Відправка з порту і прибуття в зворотному напрямку здійснюється в залежності від наявності вантажу. - відправлено 25 поїздів; завантаження маршрутів – 100 %; економія часу у порівнянні з відправками у звичайному режимі – 75 % - прийнято 24 поїзди; завантаження – 100 %; економія часу – 57 %.
  2. Маршрут Одеса-порт – Дніпро-Ліски. Відправка з порту щовівторка о 13 годині, прибуття щопонеділка о 19 годині. - відправлено 5 поїздів; завантаження – 73 %; економія часу – 72 %. - прийнято 5 поїздів; завантаження – 20 %; економія часу на доставку вантажу – 80 %.
Прес-служба адміністрації Одеського морського порту  
Читайте також